Gogoșele Aurii Din Aluat Cu Cartofi
articol scris de Didona157 blog aromele.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Facem un aluat de pâine din : maia din o nucă de drojdie amestecată cu o linguriță de zahăr, o ceșcuță cu apă caldă și un pic de făină, la care adăugăm 500 g de făină, sare, doi cartofi fierți ( fără coajă) și pasați, apă călduță. Omogenizăm și lăsăm la crescut 30 de minute. Apoi frământăm aluatul, cu puțin ulei. Eventual, mai punem și făină. Acoperim aluatul cu un prosp și il lăsăm să crească. După ce modelăm gogoșile, le lăsăm să mai crească 10 minute, apoi le scuturăm foarte bine de făină și le prăjim în ulei încins. Sunt foarte moi și fragede.
Și pentru că nu prea avem voie să ne delectăm cu gogoși, am făcut numai câteva și din restul aluatului am făcut o pâine foarte bună: