Gogosari Umpluti Cu Struguri
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La ultima intalnire pe care am avut-o cu prietenele mele din blogosfera, am vorbit cu Dana Tudor despre gogosari umpluti cu struguri.
Pun pentru prima data aceste muraturi, iar reteta am luat-o de pe blogul Danei.
Nu este nimic complicat si sunt sigura ca sunt deliciosi.
Ingredientele necesare sunt:
gogosari
struguri albi si rosii
otet
zahar
sare grunjoasa
foi de dafin
hrean
boabe de piper
seminte de mustar
usturoi
frunze de telina
morcov taiat rondele
Gogosarii si strugurii se spala bine, se taie cotoarele gogosarilor si se indeparteaza semintele.
Borcanele se spala si se aseaza pe fundul lor boabele de piper, semintele de mustar, usturoiul, hreanul, morcovii, telina si foile de dafin.
Se pregateste zeama de muratura: se pun 3 parti apa si o parte otet, 1 lingura de sare grunjoasa, 1 lingura de zahar la litrul de lichid si se da in clocot. Dupa ce a dat in clocot se omogenizeaza bine. Eu am adaugat si un pliculet de conservant la 4 litri de fiertura.
Gogosarii se umplu cu struguri si se aseaza in borcan.
Borcanele se spala si se aseaza pe fundul lor boabele de piper, semintele de mustar, usturoiul, hreanul, morcovii, telina si foile de dafin.
Se pregateste zeama de muratura: se pun 3 parti apa si o parte otet, 1 lingura de sare grunjoasa, 1 lingura de zahar la litrul de lichid si se da in clocot. Dupa ce a dat in clocot se omogenizeaza bine. Eu am adaugat si un pliculet de conservant la 4 litri de fiertura.
Gogosarii se umplu cu struguri si se aseaza in borcan.
In spatiile libere dintre gogosari se pun boabe de struguri.
Se toarna apoi peste ei fiertura fierbinte pana ii acopera.
Deasupra asezati incrucisat 2 bete de frigarui rupte la dimensiunea gurii borcanului, ca sa nu se ridice gogosarii deasupra lichidului.
Se sigileaza si se depoziteaza in spatii racoroase si intunecate.
Se consuma dupa cca 1 saptamana.
Spor la treaba si o toamna frumoasa!