contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gogosari Picanti - Dulce -acrisori

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga







Ingrediente :

1.6 kg gogosari semi iuti (alma paprika)

4-5 ardei iuti

200 ml otet

2 linguri sare neiodata (circa 60 grame)

10 linguri zahar

2 l apa

1 lingurita salicil sau praf conservant

1 buc hrean


Preparare:

Spalam bine gogosarii dupa care ii crestam in forma de X . Punem 2 l apa la fiert , adaugam 200 ml otet de 9 grade , 10 linguri zahar , 2 linguri sare si lasam sa dea in clocot. Punem gogosarii crestati la oparit in solutie timp de 1 minut dupa care ii scoatem intr-un vas si lasam sa se racoreasca un pic. Hreanul il curatam si taiem fasii. In borcane , sau galetute de plastic asezam gogosarii opariti ,printre ei punem ardei iuti si fasiile de hrean ,iar deasupra fiecarui borcan punem un varf de cutit de praf conservant ( in cazul in care puneti gogosariii intr-un vas mai mare , cum am facut eu , puneti ½ lingurita mica de praf conservant ) apoi turnati peste ei solutia de murat ce a-ti dat-o din nou in clocot.

Capsati borcanele si le dati la dunst uscat intre paturi. Se pot servi in aproximativ 2 saptamani.

Pofta Buna !!!


Articol recomandat de http://bucatareselevesele.blogspot.com/2009/10/gogosari-picanti-dulce-acrisori.html