contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gogosari Murati Mai Altfel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta asta o am de la Levent,gazda si prietena mea  de la 2 Mai.Mi s-a parut o reteta simpla si extrem de gustoasa care merita incercata.
INGREDIENTE :
-nu dau cantitati ,veti vedea la modul de preparare de ce
-gogosari,de preferat de dimensiunea (diametrul) borcanului in care ii puneti,daca ii puneti in borcane mici de 700 g.
-zahar
-otet
-ulei
-sare
-foi de dafin,boabe de piper,hrean
MOD DE PREPARARE
-se spala gogosarii si le scoateti cu grija cotorul,apoi ii asezati intr-o tava ce merge la cuptor.
-in fiecare gogosar puneti :
-1lg (lingurita) ulei
-1 lg otet
-1 lg zahar
-1 vf de cutit de sare
-puneti gogosarii in cuptorul incins la 180 * C pana ce coaja de pe ei se zbarceste
-asezati cu grija gogosarii in borcane,adaugati foi de dafin,boabe de piper si hrean ca la orice conserva si umpleti borcanele cu zeama lasata de gogosari in tava.
-sterilizati borcanele in bain marie sau dupa metoda dorita.
-eu incalzesc in cuptor borcanele,sa fie fierbinti,apoi le umplu cu compozitia calda(avand grija sa fac operatiunea asta pe o tava de metal,ca sa nu crape borcanele),le inchid si le pun intr-un loc calduros acoperite cu paturi,perne,si le las acolo cateva zile, pana se racesc.La mine tine tipul asta de sterilizare,pentru ca am camara rece.


Ce ziceti de o fasole batuta si niste gogosari alaturi ?



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com