Gogosari In Sos De Mustar
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Daca tot e sezon, sa va mai dau o reteta minunata de Gogosari in sos de mustar. Mie-mi place mai mult reteta asta, cu gogosarii preparati in acest fel decat cea cu gogosarii in otet, si imi place sa ii pun alaturi de niste oua prajite, cartofi copti la cuptor si coaste rumenite si suculente. Preparati in aceasta maniera, acesti gogosari in sos de mustar sunt cat se poate de crocanti la exterior, moi si dulci la interior, iar sosul de mustar, dulce-acrisor este imbietor, iti deschide apetitul si poate transforma o mancare simpla intr-una fabuloasa. Incercati si veti vedea.
Ingrediente pentru reteta de Gogosari in sos de mustar
- 3 kg gogosari
- 250 ml ulei
- 250 gr mustar
- 250 ml otet de vin de 9 grade
- 250 gr zahar
- 1-2 linguri de sare mare
- piper boabe
- cateva frunze de dafin
- 2 lingurite de turmeric
Mod de preparare pentru reteta de Gogosari in sos de mustare
Mai intai spalati gogosarii si curatati-i de cotoare si samburi. Taiati-i in felii groase.
Intr-o cratita larga si incapatoare puneti pe foc mic otetul, zaharul, uleiul, mustarul si condimentele. Lasati sa fiarba putin si imediat ce da in primul clocot adaugati feliile de gogosar. Acoperiti cratita cu un capac si lasati sa fiarba 15 minute. Mai amestecati in cratita din cand in cand, astfel incat toate feliile de gogosar sa fie patrunse de sos si sa fiarba cate putin. Feliile de gogosar isi vor schimba usor culoarea, iar sosul se va ingrosa.
Pregatiti borcane de 340 gr, spalate, sterse si sterilizate in prealabil. Puneti-le pe o tabla de metal sau pe lamele unui cutit in timp ce le veti umple cu sosul si gogosarii fierbinti. Acest lucru va face ca borcanele sa nu crape, iar caldura va fi preluata si mentinuta pe metal.
Scoateti feliile de gogosar si umpleti cu ei borcanelele si apoi puneti si sosul. Faceti in asa fel incat sa aveti in fiecare borcanel cate un continut echilibrat de sos si felii de gogosari. Infiletati bine capacul fiecarui borcan si intoarceti-l apoi cu fundul in sus. Lasati borcanele asa vreo 10-15 minute, in felul acesta vor face vid si, totodata, puteti verifica daca sunt infiletate bine si nu incepe sa siroiasca sosul din ele ).
Apoi lasati borcanele sa se raceasca invelite in paturi timp de 48 de ore. Pastrati borcanele la loc umbros, in camara.
Deschideti borcanele in iarna si bucurati-va de bogatia toamnei!
Pofta buna la gogosari in sos de mustar!
Acest articol Gogosari in sos de mustar apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.