Gogosari In Otet
Sursa Gogosari in otet
articol scris de habet blog culinarecufeteistete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ne trebuie:
gogosari 3 kg
otet din vin 0.5 l
apa 1 l
sare neiodata, piper boabe,foi de dafin, boabe mustar
miere sau zahar,( dupa gust)
ulei -1 paharciteste toata reteta
frunze de telina
hrean,telina morcov
Spalam si curatam de seminte si cotoare gogosarii, apoi taiem in sferturi.
Punem int-un vas pe foc, apa, otetul, sarea ,piperul ,dafin, boabele de mustar, zaharul.
Cand da in clocot punem sferturile de gogosari, si le oparim pana se inmoaie ff. putin.
Scoatem apoi gogosarii opariti , ii asezam in borcane si decoram cu frunze si radacinoase.
Turnam lichidul ramas dupa oparire peste ei, apoi infiletam borcanele si le acoperim cu paturi, sa se racoreasca in voie!!