Gogosari In Otet Umpluti Cu Struguri
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
gogosari
struguri albi si negri
prune
pere
conopida
morcovi
otet
hrean
boabe de piper
miere de albine
cuisoare
1 baton scortisoara
frunze dafin
flori marar
PREPARARE:
Spalam gogogsarii, ii curatam de cotoare si ii umplem cu struguri albi si negri. Ii punem borcane, avand grija sa punem intre ei prune intregi, jumatati de pere, mere, gutui, hrean, iar peste gogosari punem flori uscate de marar si bucatele de hrean.
Intr-o oala punem la fiert 2 l apa, 1 l otet, 150 g miere, cuisoare, scortisoara, dafin, piper. Turnam otetul fierbinte peste gogosari, sigilam borcanele si le acoperim cu o patura pana a doua zi. Punem apoi borcanele in camara. Dupa 4-5 sapatamani putem sa-i servim.
Pofta buna!