contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gogoşari în Oţet - Reţeta Clasică

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
După ce am încercat tot felul de reţete-minune de gogoşari, am revenit la reţeta clasică. Parcă aceasta îmi place mai mult.
1 kg de gogoşari curăţaţi
300 ml oţet din vin
600 ml apă
1 hrean
o lingură sare
3 linguri zahăr
boabe de muştar, enibahar, piper
1 morcov
o felie de ţelină
Gogoşarii se taie în felii mari.
Punem la fiert oţetul, apa şi condimentele.
Opărim gogoşarii, pe rând, numai până se înmoaie puţin.
Îi punem la scurs, îi lăsăm să se răcorească puţin, apoi îi punem în borcane, alternând cu felii de morcovi, ţelină şi fâşii de hrean.
Turnăm zeama cu tot cu condimente, punem capace şi lăsăm să răcească la temperatura camerei.