Gnocchi
Sursa Gnocchi
articol scris de LopFras blog lopfras.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta de azi este cat pentru trei portii.
- 400-450 gr faina alba de grau
- 500 gr cartofi fierti curatati de coaja si raciti
- 1 ou
-150 gr branza de burduf sau de oaie sau...in cel mai fericit caz parmezan
- sare si piper
- nucsoara macinata
1. dupa ce ati fiert si racit cartofii, impreuna cu oul si nucsoara ii dati prin robotul de bucatarie, fie prin masina de tocat carne fie ii pasati foarte bine cu o furculita
2. adaugati sarea si piperul si incorporati faina in amestec impreuna cu branza
3. aluatul obtinut trebuie sa fie moale, modelabil
4. nu mai adaugati foarte multa faina ulterior, chiar daca aluatul se lipeste de degete pentru ca veti avea un produs final destul de rigid. Gnocchi trebuie sa fie pufosi, moi.
5. utilizand la modelare faina, faceti niste rulouri cu un diametru de 1-1,5 cm
6. taiati bucati mici de aluat si le modelati fie cu o furculita fie le lasati asa, simple
7. se fiert in apa cam 10 minute sau se pun la congelator, in recipiente de plastic cu capac cu hartie de copt intre randuri
Gata!
Foarte bune si gustose.