contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gnocchi Fara Gluten Cu Brocoli

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Am zis ca luna asta #gatescfaragluten, dar nu prea mi-a iesit, asa cum ma gandisem eu initial. Nu am timp sa gatesc atat cat mi-ar fi placut sau pe cat de mult gateam inainte. Lucrurile iau o cu totul alta turnua si e mai complicat sa gatesc,.. o fac din ce in ce mai rar (dupa cum poate ati observat, voi cei care inca mai cititi ce scriu eu pe aici). Trece si luna mai si odata cu ea vine si ultima reteta din campanie Mai aproape de sanatate, #Gatescfaragluten sustinuta de Dr. Schar si Gourmandelle com si anume Gnocchi fara gluten cu brocoli

Gnocchi fara gluten cu brocoli

Ingrediente pentru reteta de Gnocchi fara gluten cu brocoli

  • 300 gr cartofi
  • 100-150 gr faina fara gluten
  • un strop de sare
  • un galbenus
  • 300 gr brocoli 
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 300 ml suc de rosii
  • 3 rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • busuioc
  • oregano

Gnocchi fara gluten cu brocoli

Mod de preparare pentru reteta de Gnocchi fara gluten cu brocoli

Intr-o cratita fierbeti cartofii in coaja, apoi ii decojiti cat sunt inca fierbinti si ii zdrobiti cu o presa de legume. Amestecati cartofii fierti si zdrobiti cu un strop de sare, un galbenus si faina speciala fara gluten. Faceti niste forme mici, cu ajutorul unei furculite, daca nu aveti instrumentul special pentru gnocchi. Eu marturisesc ca nu am, este doar pe lista, pentru viitor.

Intr-o oala incapatoare puneti apa la fiert si cand clocoteste puneti  delicatele gnocchi fara gluten si fierbeti-le pana ce se ridica la suprafata si sunt moi si pufoase.

Intre timp taiati ceapa marunt si la fel si usturoiul. Incalziti intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si imediat ce ceapa si usturoiul s-au aurit adaugati sucul de rosii si rosiile taiate bucati. Puneti oregano si busuioc si o ceasca de apa si fierbeti cam 15 minute, pana se ingroasa. Adaugati in sos gnocchi fara gluten, imediat ce s-au fiert.

Seriviti alaturi de buchetele de brocoli preparate la aburi.

Sanatos si savuros!

Gnocchi fara gluten cu brocoli

Acest articol Gnocchi fara gluten cu brocoli apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.