Gnocchi Di Patate (homemade )

articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

dupa tagliatelle si farfalle,a venit rindul la gnocchi cu cartofi.ideea prepararii lor in casa ma urmarea obsedant, imi doream sa particip si eu la acest ritual vechi al prepararii aluatului cu cartofi si obtinerea micilor galuste dungate dar ,ca de obicei," domnul timp" mi-a stat multa vreme impotriva...dar a venit si o zi luminoasa de primavara in care am deschis ochii si mi-am zis:azi voi face gnocchi!si atunci chiar nimic nu mi-a mai stat in cale, iar ziua aceea a fost minunata! in razele timide si blinde ale soarelui de primavara, intr-un loc drag si linga cei dragi,obsesia a capatat forma micutei galuste.
nu stiu daca mi-au iesit gnocchi perfecti,sunt multe exigente in ceea ce priveste prepararea lor,dar m-am straduit si ritualul a fost foarte placut.se spune ca ingredientele ar trebui sa fie doar cartofi si putina faina,un pic de sare ,dar mai toate retetele prezinta si oul ca liant ,altfel cred ca greu ar fi sa obtinem micutele galuste.asa ca am folosit:
750 grame cartofi,
250 grame faina din griu,plus extra pentru infainarea blatului,
un pic de sare,
un ou.
cartofii,spalati,i-am pus la fiert intr-un vas ,acoperiti cu apa rece .dupa ce au fiert,(etapa asta nu am cronometrat-o,dar i-am intepat cu furculita sa vad daca -s gata ),ajutindu-ma de un servet,spre a ma proteja de fierbinteala emanata,i-am curatat de coaja cu un cutit,dupa care i-am sfarimat repede si i-am acoperit cu faina.am facut o groapa in mijlocul amalgamului si am turnat oul,





si mai multe galuste:

problema care apare dupa ce-i facem:ce facem cu atitia?ii putem pastra ,infainati bine,sub o folie,la frigider,pentru 2-3 zile,

o portie totusi trebuie sa servim pe loc,cit sunt cei mai proaspeti gnocchi din lume,cu un sos de pasta de rosii,spanac,ceapa rosie ,capere , oregano si un pic de brinza,asta bineinteles ,dupa ce ii punem la fiert in apa clocotita,cu sare de mare ,cca . 2minute,pina cind ii vedem ridicindu-se la suprafata,laudindu-se cu burta rotunda si cu creneluri:

enjoy!