Gnocchi Cu Sfecla Si Alune
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sunt asa de simpatici si colorati (si deliciosi) ca te inveselesc instant :D
De mult imi vroiam sa ii fac, si cum aveam 3 sfecle ratacite prin frigider acum era momentul perfect.
Cum? am copt cele 3 sfecle invelite in folie de aluminiu timp de vreo 40 de minute la foc mic. Separat am fiert 3 cartofi. Dupa ce s-au racorit nitel legumele, le-am pasat, am adaugat 1 ou si vreo 6 linguri de faina, sare si piper si am facut un aluat mai moale. (daca e prea moale totusi, mai adaugati un pic de faina).
Impartiti aluatul in bile de marimea unui pumn si rasuciti fiecare bila pe blatul pudrat cu faina pana ajunge de forma unui sul gros de vreo 1,5-2 cm. Apoi taiati cu cutitul segmente de 3 cm.
Fierbeti-i in transe (ca sa nu se inghesuie prea tare) in apa fierbinte la foc mic, pana se ridica frumusel la suprafata. Scoateti-i pe un platou si treceti la facut sosul.
Simplu de tot: amestecti 5-6 linguri de ulei de nuci (in mod ideal - inclocuiti cu ulei de masline daca nu aveti de nuci) + 3 linguri de otet de vin alb + 1/2 ceapa rosie taiata fin de tot + 1/2 legatura de patrunjel tocat + sare & piper.
Serviti-i cu niste frunze de rucola si cu o mana de alune tocate deasupra.
The yumm - I'm telling you!