contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gnocchi Cu Dovlecel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:
- 400g paste sub forma de gnocchi
- 200g dovlecel
- 2 galbenusuri de ou
- 250g smantana dulce
- 40 g unt
- parmezan ras
- 3 catei de usturoi
- patrunjel, marar, coriandru verde

Mod de preparare:
Intr-o oala mare se pune apa la fiert impreuna cu sare. Cand incepe sa fiarba apa se adauga pastele. Pentru a face sos-ul : se pune untul intr-o tigaie, se adauga dovlecei taiati cubulete si se prajesc pana prind o culoare aurie. Intr-o farfurie se pun galbenusurile de ou, sare, mult piper, parmezanul si smantana, apoi se amesteca bine totul. Cand s-au fiert pastele se strecoara si se pun peste dovlecei (incercati sa nu spalati pastele) si se amesteca bine pe foc cateva minute. Se stinge focul si se adauga galbenusurile cu smantana, apoi se amesteca din nou totul. Aveti grija ca sosul trebuie sa ramana cremos si nu uscat.
Dupa ce ati portionat in farfurii presarati parmezan si verdeturi tocate (patrunjel, marar, coriandru).

Nota:
La primele orei ale diminetii am aflat ca astazi ar trebui sa gatim ceva usor, eventual cu vinete sau dovlecei...cu multe legume si spunand in loc de dovlecei "zucchini" mi-am amintit de maestrul Tudor Gheorghe si de un spectacol foarte frumos in care vorbea de "emanciparea" romanului si de folosirea anumitor cuvinte in alte limbi decat romana...cam asa m-am simtit eu cand am zis "zucchini” J