Gnocchi Cu Dovlecel
Sursa Gnocchi cu dovlecel
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 400g paste sub
forma de gnocchi
- 200g
dovlecel
- 2 galbenusuri
de ou
- 250g smantana
dulce
- 40 g unt
- parmezan ras
- 3 catei de
usturoi
- patrunjel,
marar, coriandru verde
Mod de
preparare:
Intr-o oala mare
se pune apa la fiert impreuna cu sare. Cand incepe sa fiarba apa se adauga
pastele. Pentru a face sos-ul : se pune untul intr-o tigaie, se adauga dovlecei
taiati cubulete si se prajesc pana prind o culoare aurie. Intr-o farfurie se
pun galbenusurile de ou, sare, mult piper, parmezanul si smantana, apoi se
amesteca bine totul. Cand s-au fiert pastele se strecoara si se pun peste
dovlecei (incercati sa nu spalati pastele) si se amesteca bine pe foc cateva
minute. Se stinge focul si se adauga galbenusurile cu smantana, apoi se
amesteca din nou totul. Aveti grija ca sosul trebuie sa ramana cremos si nu
uscat.
Dupa ce ati
portionat in farfurii presarati parmezan si verdeturi tocate (patrunjel, marar,
coriandru).
Nota:
La primele
orei ale diminetii am aflat ca astazi ar trebui sa gatim ceva usor, eventual cu
vinete sau dovlecei...cu multe legume si spunand in loc de dovlecei
"zucchini" mi-am amintit de maestrul Tudor Gheorghe si de un
spectacol foarte frumos in care vorbea de "emanciparea" romanului si
de folosirea anumitor cuvinte in alte limbi decat romana...cam asa m-am simtit
eu cand am zis "zucchini” J