Gnocchi Con Sugo Di Pomodori E Costine
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acum vreo citeva zile domnisoara Isabella a cerut pinochi, adica gnocchi... Asa ca, ieri dimineata m-am apucat de confectionat, deh... dorinta trebuia indeplinita, iar gnocchi cumparati se lipesc de cerul gurii precum mamaliga la catei...
Ingredientele folosite de mine:- un kg cartofi cintariti cu tot cu coaja
- 300 g faina de griu
- 8 g sare
- un ou
- suc de rosii cu coaste de porc
- parmezan ras
Am fiert cartofii in apa cu sare, i-am curatat cit erau calzi, bineinteles cu ajutorul furculitei am intepat domnul/doamna cartof, iar cu cutitul am curatat pielita cartofilor (he, he... mare filosofie). I-am strivit cu aparatul din dotare
am adaugat faina, am facut o gaura in mijloc in care am pus oul si sarea, apoi m-am apucat de framintat, totul intr-un vas incapator. Pe parcurs am mai adaugat faina (nu stiu cita), depinde foarte mult de calitatea cartofilor, am format snurulete pe care le-am taiat bucatele, apoi cu furculita am dat forma gnocchi-lor.
De indicat sa fie facuti dimineata si sa fie lasati pe prosopul pe care am presarat un pic de faina, asa se vor "usca" putin si nu vom risca sa se lipeasca in timpul fierberii. Deci, ii punem in apa cu sare cind aceasta da in clocot, iar cind acestia vin deasupra, ii luam cu paleta cu gauri si-i punem peste sosul preparat., iar reteta preparata de mine o gasiti aici. Restul gnocchilor se pot congela, va dati seama ca nu am mincat un kg de cartofi plus restul ingredientelor. Punem in vase de plastic, doar un strat, le congelam bine, apoi rind pe rind, ori le punem intr-un alt vas de plastic, ori in pungute de plastic.
Cind dorim sa facem din nou gnocchi, ii rasturnam in apa clocotita, asa congelati, ca daca-i lasam la caldurica, riscam sa obtinem un piure de cartofi, ca sa nu zic o mamaliguta de cartofi.
Pofta buna !