Gnocchi Ai Quattro Formaggi
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De data aceasta am încercat o nouă reţetă de gnocchi preparate cu griş, găsită într-o revistă Secretele bucătăriei.
Ingrediente pentru gnocchi:
- 1 kg cartofi albi
- 2 gălbenuşuri
- 120 g griş
- 80 g făină
- sare
- nucşoară
Ingrediente pentru sosul de brânzeturi:
- 250 g caşcaval
- 150 g parmezan
-250 g branză Năsal sau Gouda
- 100 g brânză tip gorgonzola
- 50 g unt
- 50 ml ulei de măsline
- sare, piper
Incepem cu prepararea aluatului pentru gnocchi:
Se spală cartofii şi se fierb. Se scurg şi se lasă să se răcorească. Se curăţă şi se pasează.
Se adaugă galbenuşurile, grişul şi făina; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
Se frământă, apoi se dă aluatul la frigider 30 minute, după care se scoate şi se fac rulouri de aluat de grosimea unui deget; se presează cu o furculiţă şi se lasă să se odihnească 15 min, după care se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, unde se lasă la foc moale 15 - 20 minute (scuze, dar fiind presată de timp am uitat să fac poze pentru restul etapelor de pregătire a găluştelor).
Se scot cu lingura de spumă şi se lasă să se scurgă.
Uitasem să precizez că pentru această reţetă am folosit jumătate din cantitatea de aluat, restul lăsându-l la congelator, pentru a fi folosit la alt preparat.
Pentru prepararea sosului se taie brânzeturile cubuleţe.
Untul se pune într-o cratiţă împreună cu 2 linguri de ulei de măsline, se adaugă cuburile de brânzeturi şi, amestecând continuu, se topesc brânzeturile la foc mic.
Se adaugă smântâna, sare şi piper după gust.