Gnocchi à La Bolognaise
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Sosul bolognese este un tip de sos bazat pe carne pentru paste, originar din regiunea Bologna, din Italia. De curand am gasit gnocchi gata preparati in supermarket si cum aratau bine, am luat sa incerc. Asa s-a nascut aceasta reteta de Gnocchi à la bolognaise.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie cu unt si ulei de masline, se pune intai catelul de usturoi zdrobit, dupa 2 minute se scoate si se adauga carnea taiata cuburi pana prinde culoare. Se scoate si se adauga ceapa verde taiata marunt impreuna cu morcovul ras pe razatoarea mare. Se adauga si carnea de vita.
Se asezoneaza cu condimentul din plicul de sos bolonese, dupa gust daca mai trebuie sare si piper. Se adauga si rosiile cuburi, vinul rosu, se da focul mic si se lasa sa fiarba inabusit. Se amesteca sosul din cand in cand ca sa nu se prinda.
Cind sosul este aproape gata, se pune la fiert o oala cu apa, la care se adauga o lingura de sare si o lingura de ulei de masline. Cind apa clocoteste se pun gnocchi si se lasa la fiert de la 8 la 10 minute.
Dupa care se scurg si se servesc cu Sos Bolonaise. Pofta buna!