Girona, Mic Ghid Culinar
Sursa girona, mic ghid culinar
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
putine orase din europa m-au impresionat mai mult in calatoriile culinare ca girona. stau deavalma restaurante cu trei stele michelin, laolalta cu pub-uri slow food, cu crame haute couture, cu restaurante cu o stea michelin, si hoteluri cu gastronomie fina.
la wine bar-ul divinum atmosfera e prietenoasa si relaxata. deviza lor e sa creeze mancare care sa-ti bucure simturile la preturi de restaurant normal. eu cred ca au reusit. mai jos un meniu de degustare de 25 de euro.
asortimente de sare.
vinul verii 2009 recomandat de ei este verdejo blanco birlocho, care mi s-a parut genial, fix asa cum trebuie sa fie un vin de vara: usor, un pic aromat, un pic sprintar si cu un postgust lung, bine echilibrat.
sardine proaspete cu ulei de maslin extravirgin de la fermele de linga oras.
smochinde cu ficat de gasca si reductie de aceto balsamico.
patatas bravas sau cartofi copti cu praz caramelizat si sos de curry.
gazpacho andaluz cu chives.
friptura de vita cu sos de portocale.
scoici cu lamaie.
platou de branzeturi, majoritatea locale printre care o remarcabila queso de cabra.
si meniul de vinuri la pahar, pus ingenios pe o sticla.