Gingerata Cu Portocale Rosii Si Miere
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu-i o noutate ca gingerul/ ghimbirul e ... polivalent .
Se lasa introdus in diverse feluri de mancare , dar si in atatea si atatea feluri de bautura.
Eu il beau in ceai cald, ceai rece si mai nou in acest minunat suc caruia ii zice (cica ) GINGERATA :)
Iata cum si din ce am facut eu gingerata mea :
- o bucata radacina de ginger/ ghimbir spalata si curatata
- 2 portocale rosii carora le-am stors sucul
- 3 linguri sanatoase de miere
- 1,75 litri de apa minerala lasata in sticla ( PET-ul ) ei.
Am dizolvat mai intai mierea intr-o cantitate mai mica de apa, apoi am turnat-o cu grija ( pentru ca face spuma ) inapoi in sticla .
Am ras gingerul pe razatoarea mica si l-am introdus in sticla....apoi am adaugat si sucul de la cele doua portocale rosii.
Am pus capacul sticlei, am scuturat-o bine....apoi am pus-o la rece 20 de minute.
Capacul se deschide treptat, pentru a elimina gazul rezultat....bautura se strecoara in pahare, apoi se bea in pace si liniste :).
Daca o doriti mai acrisoara ii puteti adauga si suc de lamaie.
Daca nu vreti sa aibe bule, o puteti face cu apa plata sau chiar cu ceaiul vostru preferat ;)
La servire adaugati menta / rozmarin .
FITI BINECUVANTATI ! :)