contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ginger Shortbread Cookies/biscuiti Cu Ghimbir – Vegani, Gf

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Inca o reteta irezistibila de-a Elanei: ginger shortbread cookies. Cum sa opui rezistenta unei asemenea minunatii? :)  Ghimbirul este aroma mea preferata. Alaturi de scortisoara, nucsoara si cuisoare, ghimbirul aduce delicioasa iarna in casa mea. In sufletul meu, caldura condimentelor este strans legata de magia sarbatorilor de iarna. Imaginati-va  bucuria mea cand am descoperit acesti biscuiti cu ghimbir. 
Trebuie sa incercati reteta aceasta: cookies  vegani/ de post, nu contin gluten, foarte aromati, cu margini usor crocante si  ”carameloase” in acelasi timp. O minunatie! Cand se termina timpul de copt, vor fi foarte moi, lasati-i sa se raceasca bine in tava. Pentru ca am vrut biscuiti frumosi pentru foto, am decupat marginile si am obtinut cookies perfect identici. Daca forma nu este atat de importanta, atunci nu va deranjati cu acest pas. Marginile sunt absolut minunate si le-am devorat cu mare pofta. Pentru o parte din cookies am topit ciocolata neagra vegana si i-am trecut prin ciocolata, apoi i-am presarat cu decoratiuni (se gasesc decoratiuni vegane la plafar). 
Trebuie sa fiu sincera, insa. Au un mare cusur… Sunt prea putini si prea buni! Muuuuult prea buni! :) Stiti cat au rezistat minunatiile? Au disparut imediat. Sarbatori delicioase va doresc! 
 
 
 

Ginger shortbread cookies

Dieta: Gluten Free, Vegan

Ingrediente

  • 144 g faina de migdale
  • sare de Himalaya
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lg ghimbir macinat
  • 2 lg unt de cocos (la temperatura camerei)
  • 3 lg miere
  • 1 ciocolata neagra (vegana)
  • decoratiuni vegane (bomboane sau portocala confiata)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava cu hartie pentru copt.
Amestecam faina de migdale si sarea, apoi adaugam bicarbonatul, ghimbirul, mierea si uleiul.
Cand incepe sa prinda consistenta unui aluat, punem in tava cate o lingura de aluat pentru fiecare cookies si presam usor.
Coacem biscuitii timp de 7-10 minute, cu grija, pentru ca din cauza migdalelor se pot arde foarte usor. Lasam cookies sa se raceasca bine (in tava).
Topim ciocolata la bain marie si trecem cookies prin ciocolata, apoi ii decoram cu bomboane sau fructe confiate taiate marunt. Pofta buna!
 

Sarbatori fericite!
 

©2013 Delicioasa. All Rights Reserved.

.