contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ginger Ale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
e inselatoare imaginea asta cu cupe de sampanie ,nu?mai ales ca momentul in care le vom folosi se apropie cu pasi repezi.
astazi nu avem in ele decit ginger ale,adica apa carbogazoasa aromatizata cu ghimbir.care se poate consuma ca atare,ca bautura racoritoare sau poate fi baza unor minunate cocktail-uri alcoolice(prin adaugare de rom,gin ,whiskey)sau non-alcoolice (prin adaugare de suc/nectar de fructe).si cu asta am punctat si o sugestie pentru seara de Revelion,capitolul bauturi preparate in casa.
ingrediente pentru cca 4 pahare de cocktail:
1 cup ghimbir curatat si taiat bucatele mici,
1 cup de zahar sau 3-4 linguri de miere,
2 lime,
apa minerala carbogazoasa,
cuburi de gheata.
2 cup de apa se pun la fiert intr-un vas.in momentul in care se produce fierberea se adauga ghimbirul,se micsoreaza focul si se fierbe 5 la foc molcom.luam de pe foc si lasam la racit.
intr-un alt vas,la foc mic,amestecam zaharul/mierea cu 1 cup de apa ,pina la dizolvare completa,apoi lasam la racit.
cind ambele siropuri sint reci,le contopim intr-un vas ,nu inainte de a strecura solutia ce contine bucati de ghimbir,insa.
preparam apoi paharele,cu felii de lime,gheata,pina la 1/2 cu apa carbogazoasa si in completare cu siropul obtinut.mai adaugam,dupa gust,suc de lime si servim.
enjoy!:)
trimit acest post catre Brindusa,Retete de suflet,gazda lunii decembrie a provocarii Dulce Romanie,o initiativa a Mihaelei,De la lume adunate .