Ghoriba Cu Migdale
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Acesta este un desert Marocan, care poate fi facut in diferite moduri. Eu am ales sa-l fac cu migdale.
- 250 g migdale fara coaja
- 250 g faina 000
- 250 g zahar pudra
- 2 oua
- 15 g unt moale
- 1 lingurita esenta de migdale
- coaja de la o lamaie
- zahar pudra, pentru ornat
Se pot folosi si numai migdale (500 g). In cazul asta nu se mai pune faina.
Toaca migdalele cu blenderul vertical, pana ajung ca o pasta. Daca nu reusesti (la mine se fac ca o faina, nu ca o pasta), pune putin lapte/apa.
Incalzeste cuptorul la 175 C.
Bate ouale cu zaharul cateva minute, pana devin albe si se umfla. Adauga untul, esenta si coaja de lamaie. Amesteca putin. Adauga pasta de migdale si faina. Amesteca ca sa se formeze o coca.
Unge-ti mainile cu putin ulei si formeaza bile din coca, pe care le pui in tava cu hartie de copt. Aplatizeaza putin fursecurile si presara-le cu zahar pudra.
Coace 15- 20 minute (sau pana se auresc putin) nu mai mult, pentru ca altfel se usuca prea mult si devin prea tari.