contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ghiveci Special

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

De ce e special? Pentru ca dupa modelul inteleptului care isi face iarna car si vara sanie, am facut si eu provizii din timp, avand exact acest ghiveci in cap.

ghiveci de legume

Sa va explic, am congelat cativa canneloni de cand i-am facut, dovlecei in saramura, cu tot cu sos, vinete prajite, ardei copti, toate pastrate de la preparatele anterioare, ba chiar si varza de la ciorba de varza. Asadar rezultatul este ce veti vedea, strat cu strat, pozele au caracter informativ, nu artistic, de aia le-am si inghesuit.

Avem in ordinea numerelor de pe tricou, pe un strat de ulei de masline si intercalat si cu ceva sare (a iesit nitel nesarat, nu importa):

cartofi, ceapa, fasole verde, varza (cu ceva afumatura si marar prin ea), morcov, cannelloni cu carne, ardei copt

Slide2

dovlecei cu saramura lor cu tot, vinete, ceapa deshidratata, fulgi de ardei iute, orez, cartofi, ardei gras, rosii. (am obosit de cate am enumerat).

Slide3

Am acoperit cu apa, sa aiba si orezul ce bea si, lent, la cuptor, sloucuc din ala care vad ca nu mia e la moda.

Slide4

Acum sa nu va fi asteptat ca fac vreun plating, nu m-am obosit nici macar sa scot vreun inel sau vreo forma, foame, foame, foame. De bun, nu avea cum sa iasa bun si procedeul (adica tot ce pare ca nu sta bine in frigider, legume, ce da sa o ia din loc), calit, pus pe gratar, fript, congelat, iese un ghiveci de mare geniu. De fapt asa si trebuie sa arate, ca un ghiveci, zic eu.

ghiveci de legume

Normal ca nu e nici asta o reteta, dar la cat de bune au fost legumele (ajungem si la fructe) in toamna asta, trebuia pus la arhiva.

rororo