Ghiveci Frantuzesc
articol scris de truedelights blog
După cum ştiţi imi place să “ gatesc franţuzeşte ” asa cum o face Laura Calder.
Incercati si voi si veti primi numai cuvinte de lauda
Pentru acest ghiveci franţuzesc avem nevoie de :
1 ceapa, 2 morcovi, 4 felii bacon afumat,100 g fasole alba -boabe mari,
3 linguri smântâna, sare, piper, patrunjel, coriandru
Cum se procedeaza:
Se taie ceapa pestişori ,morcovul betişoare subţiri ,bacon -ul felii .
Se pun intr-o tigaie cu putin ulei si se calesc 5-6 minute.
Se adauga o cana cu apa si se acopera tigaia cu un capac.
Dupa alte 5-10 minute, cand apa a scazut ,se adauga
sare, piper, fasolea fiarta separat si smântâna.
Se mai da 2-3 clocote si se opreste focul.
Se adauga coriandru si patrunjel verde.
Un ghiveci simplu, cu un sos cremos, uşor afumat
si legume fragede si dulci. Minunat!