Ghiveci Din Legume

articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
O mancare pe care eu o fac in special vara cand toate legumele sunt prospete .
2 cepe
1 morcov
1 dovlecel
4 cartofi
1 ardei gras
2 rosii
o mana de fasole verde
sare , piper ,ulei ,patrunjel si cimbru
Se pragatesc legumele si se adauga in ordinea duratei de fierbere.
Se taie ceapa marunt ,se caleste impreuna cu morcovul si ardeiul taiat cubulete in 3-4 linguri de ulei timp de 4-5 minute amestecand continuu pentru a nu se arde.Dupa aceea se stinge cu apa cat sa le cuprinda .Adaugam imediat fasolea si dovlecelul care a fost curatat de coaja si taiat in cubulete.Lasam sa fiarba dupa care adaugam cartofii curatati de coaja si taiat in bucati.
Punem si rosiile taiete marunt .
Inainte de a baga cratita in cuptor adaugam sare ,piper si cimbru.Cratita se introduce in cuptor pentru 30 de minute.
La sfarsit pentru aroma se pune patrunjelul si daca dorim busuioc.