contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ghiveci Din 5 Legume Cu Couscous

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Ghiveciul e favoritul meu pe timp de vara...si nu numai.
Pot indrazni sa spun ca-mi place mai mult decat zacusca. Il prepar in diverse combinatii de legume , cea mai simpla fiind : ceapa + ardei+ rosii.
Astazi l-am facut din cinci legume si i-am facut si o garnitura mai speciala :)...
Veti vedea ;).
Mai intai incep cu prezentarea celor cinci legume :

Sa stiti ca daca va miscati repede in jumatate de ora l-ati si facut ;).
Nu-i nicio filozofie, doar trebuie sa urmati cativa pasi :).
Mai intai curatati si taiati ceapa cum va pica bine sau asa cum am taiat-o eu :). Puneti-o intr-o tigaie/cratita cu 50-100 ml de ulei ( in functie de cat de unsuros va place sa fie ;)  )
Puneti o lingurita de sare si lasati cepa sa se friga pana pregatiti ardeiul .

Spalati si taiati ardeiul in bucati mai mari si adugati-l peste ceapa . Lasati-le sa se friga impreuna pana taiati vanata si dovlecelul.

Adaugati feliile de vanata si cubuletele de dovlecel peste amestecul de ceapa si ardei.
Lasati-le sa se inabuse sub capac cca 10 minute, amestecand din cand in cand.

Intre timp spalati si taiati rosiile ...adaugati-le peste restul legumelor . Puneti o lingurita de zahar, putin piper si daca mai este nevoie, sare.
Lasati ghiveciul sa se gateasca sub capac pana observati ca sucul rosiilor s-a transformat in sos.
La foc mediu asta o sa se intample in maxim 10 minute.

In cca o  jumatate de ora ghiveciul o sa fie gata si arata cam asa:

Astazi i-am facut o garnitura mai speciala si anume : COUSCOUS :)

Am ales sa-l prezint intr-o farfurie pictata manual si destul de veche....cam 100 de ani :)
 Este originara de pe VALEA AMPOIULUI - jud.Alba.
Am primit-o de la sora soacrei mele care o avea mostenire de la mama lor :).
Ce pot sa va spun e ca ...indiferent ce farfurie/vas alegeti sa va infruptati din ghiveci, acesta e nemaipomenit de bun :).
Am crescut cu el si probabil o sa ramana in topul preferintelor mele  multa vreme si de acum inainte :).

FITI BINECUVANTATI ! :)