Ghiveci De Legume
Sursa Ghiveci de legume

articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dar pentru ca sub nici o forma n-am vrut sa lipsesc de la Provocarea Traditie si gastronomie romaneasca, proiect initiat de Gina, si gazduit luna aceasta de Margareta Cismasiu, am pregatit un ghiveci de legume, o bunatate de care eu nu ma satur niciodata! Si am fost si in tema data de gazda: mancaruri/tocanite din legume sau cu carne.
Ingrediente:
2 cepe medii
1 morcov marisor
1 ardei gras verde
2 cartofi potriviti
1 mana fasole verde (congelata)
1 mana mazare (congelata)
1 dovlecel mic
2 rosii mari foarte coapte
patrunjel
ulei
Legumele le-am curatat si spalat. Ceapa am tocata marunt, morcovul rondele, iar ardeiul julien, si le-am pus sa se caleasca in ulei. Cand s-au inmuiat am adaugat o cana de apa calda si am lasat sa dea in cateva clocote, apoi am pus cartofii taiati cuburi, dovlecelul rondele, mazarea si fasolea congelate, am pus si o lingurita de sare, si am lasat sa fiarba cca 15 minute. Rosiile le-am taiat cuburi si le-am adaugat peste legume, si am mai lasat sa fiarba cca 15 minute. Cand toate legumele au fost fierte, am oprit focul si am adaugat patrunjelul tocat marunt.