contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ghiveci De Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 Ghiveci de legume -  o mancarica extraordinar de usoara si de savuroasa, o garnitura foarte buna sau pur si simplu o mancare de post satioasa si sanatoasa...

Ingrediente:

-2 cepe medii,
-un morcov mare,
-o telina mica,
-2 cartofi,
-un dovlecel mic,
-o mana boabe de mazare,
-o mana pastai de fasole,
-un ardei gras rosu,
-o vanata mica (optional),
 -3 linguri de ulei,
-sare,
-piper boabe,
-3 linguri pasta de rosii (sau o cana  pulpa de rosii),
-un praf de cimbru uscat,
-patrunjel verde,

Preparare:

  Se spala, se curata legumele si se toaca marunt ceapa, morcovul, telina se da pe razatoarea mare, dovlecelul se feliaza iar cartofii se taie in cuburi mari.
  In cele 3 linguri de ulei se abureste ceapa si cartoful adaugand si cateva linguri de apa. Se adauga apoi restul de legume si se lasa sa fiarba cu vasul acoperit pret de cca 5 min.
  Se potriveste de sare, se adauga pasta de rosii diluata in 200 ml apa, se adauga cimbrul si  piperul boabe si se da la cuptor pentru 20-30 min pana se evapora lichidul.
  Se serveste cu patrunjel verde tocat.
  Ghiveciul de legume se poate prepara si in alte combinatii adica se poate folosi varza, conopida, vanata, etc, aceasta explozie de arome si gusturi naturale ramanand la fel de savuroasa si incarcata de prospetimea legumelor...