contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ghiveci De Legume

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

INGREDIENTE:

  • 300 g fasole verde
  • un morcov
  • un dovlecel
  • 2 cartofi
  • 4-5 ciuperci
  • o telina mica
  • 2 catei de usturoi
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • 4-5 buchetele de brocoli
  • 200 g amestec mexican de legume  (congelate)
  • 4-5 linguri suc de rosii
  • sare,vegeta,piper
  • cimbru verde
  • patrunjel

PREPARARE:

Spalam fasolea verde,ii rupem coditele
si o taiem in bucati mai mici.
Cartofii curatati si spalati ii taiem
in cuburi mici.
Punem un vas cu apa si sare la fiert
si cand aceasta da in clocot adaugam
fasolea,cartofii si amestecul mexican
(mazare, porumb,ardei gras,morcov)
Lasam sa fiarba 10min.

Taiem bastonase: morcovul,telina,
ardeiul gras si dovlecelul.
Ceapa o taiem pestisori iar usturoiul
si ciupercile in felii subtiri.
Le calim apoi  in 2-3 linguri ulei
timp de 8-10min.
Peste ele vom adauga si legumele fierte
mai devreme , impreuna cu o jumatate
de cana din apa in care au fiert.
Punem si sucul de rosii,potrivim
gustul cu sare,vegeta si piper.

Intre timp…s-au strans cam multe legume
asa ca am schimbat vasul…  :)

Lasam sa fiarba inca 8-10 min.
sau pana scade putin zeama.

La sfarsit punem si buchetelele
de brocoli, pe care le-am fiert inainte
timp de 8 minute in apa cu sare.

Amestecam de fiecare data foarte usor,
sa nu faramam, pe cat posibil, legumele.

Servim ghiveciul cald sau rece ,
presarat cu frunze de cimbru
verde si patrunjel tocat.

Multa munca pentru acest ghiveci! pentru ca sunt multe legume…dar cu cat punem mai multe, cu atat iese mai gustos!

E perfect pentru o zi de post!



Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com