Ghiveci De Legume (scazut) Cu Piept De Pui (2 Persoane)
articol scris de andreeas blog inventiiculinare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este un ghiveci "scazut", fara apa, doar o lingura de ulei si sucul propriu al legumelor. Este foarte lejer, poate fi mancat la orice ora :) (eu am reusit sa il prepar intr-o seara in jurul orei 22, dupa ce am stat la servici pana la ora 20 si a mers de minune :) prietenii stiu de ce ;)
Ingrediente:
un piept de pui
o rosie
o vanata
o ceapa alba
o ceapa rosie
un ardei rosu
un ardei verde
2-3 morcovi
un dovlecel
2 catei de usturoi
6-8 ciuperci (orice fel preferati)
2-3 buchetele de broccoli (sau orice alte legume preferati)
vegeta, sare, piper, boia dupa gust
ulei de masline
patrunjel verde dupa gust
Timp de preparare:
40-45 minute
Mod de preparare:
Se curata legumele, se taie bucatele (eu prefer sa le tai putin mai mari pentru a simti mai bine aroma). Se pune in tigaie o lingura de ulei, un catel de usturoi tocat, ceapa alba taiata marunt si ceapa rosie taiata julien, apoi se adauga pieptul de pui taiat cubulete. Se adauga restul legumelor in ordinea timpului de coacere necesar, respectiv legumele care necesita mai multa fierbere primele (morcov, ardei rosu, ardei verde) apoi restul spre sfarsitul prepararii (dovlecel, vanata, ciuperci, rosia)
Se pune la fiert apa cu un praf de sare/delikat/vegeta iar cand apa fierbe se adauga celalalt catel de usturoi si buchetelele de broccoli desfacute in buchetele mai mici. Se scot inainte de a fi complet fierte pentru a isi pastra toate vitaminele si se adauga in tigaie impreuna cu restul legumelor pentru ultimele minute de fierbere.
Mod de servire:
Se recomanda un vin alb, demisec, tinut la rece.
Spor si Bon appétit ;)