Ghiveci De Legume – My Way
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Adica mai exact am avut o pofta mare de dovlecel..si alte chestii care nu stiam inca ce vor fi( banuiam ca ar fi o vanata, rosii, ardei, etc). Asha ca am pornit spre piata vazand doar un dovlecel frumos in fata ochilor. Si dupa multe cautari am gasit ceea ce cautam. Un dovlecel mai mic pentru a nu avea seminte mari , o vanata mica, gogosari romanesti-mai pricajiti dar sans chimicale, patrunjel, usturoi, ceapa.
Am folosit:
- 1 dovlecel curatat si taiat cubulete
- 1 vanata curatata si taiata cubulete
- 1 ceapa taiata fin
- 3 linguri ulei de masline
- 1 gogosar
- 1 conserva de rosii decojite-puteti folosi si rosii adevarate-eu nu am avut timp sa le decojesc
- cateva fire de patrunjel
- 3 catei de usturoi
- piper/sare
- 2 linguri sos de soia
- 1/2 cana vin alb
- chimin
- orez fiert separat-optional-fara orez sosul poate fi folosit pe paste
- mazare (1/2 de conserva mica)-optional
- champignioane( 1/2 conserva mica)-optional
1.Am calit intr-o oala ceapa si apoi am adaugat legumele maruntite (inafara celor in conserva care sunt deja fierte, deci se adauga la sfarsit). Am mai calit putin amestecand continuu pentru a nu se prinde de fund. (weird choice of words)
2.Apoi am adaugat rosiile si apa destula pentru a acoperi intreagul talmes balmes.
3.Am fiert cam 30 de minute, pana totul devine moale-char si vanata si dovlecelul, iar apoi am adaugat usturoiul pisat si restul ingredientelor si am mai dat un clocot. La sfarsit am adaugat si orezul -fiert intr-o alta oala, deoarece daca nu il fierbeti separat va trebui sa amestecati continuu 15 minute pana e fiert-altfel se prince de fund-am incercat si eu asha ca take my word for it:)
4. Serviti asha cum e sau cu painisoare cu seminte de la Kaufland.
POFTA BUNA!!!