Ghiveci De Legume Cu Carne De Vaca
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Ati observat ca am "dat-o" pe legume si ca sa nu-mi ies din ritm va propun pentru acest weekend un ghiveci de legume , cu carne de vaca sa nu-mi dezamagesc jumatatea :).
Spun pentru weekend pentru ca timpul de preparare e putin mai indelungat.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vaca ( eu am folosit pulpa )
- 2 morcovi
- 2 buc pastarnac
- 3 cepe mai mici
- 1/4 telina
- 1 praz
- 4-5 cartofi potriviti
- 200ml ulei
- 1 lingura pasta de ardei ( puteti folosi un ardei taiat cubulete )
- 1 foaie de dafin
- 150ml bulion
- sare
Taiem carnea de vaca cubulete mici si o prajim in putin ulei pana se deschide la culoare. Lasam pana scade apa de la carne si apoi completam cu apa. Adaugam o frunza de dafin si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand carnea este aproape gata adaugam morcovii, pastarnacul , telina si ceapa taiate feliute. Mai adaugam si apa pana cand legumele sunt acoperite si lasam sa fiarba.
Cand carnea este fiarta adaugam cartofii taiati cuburi mai mari si prazul taiat felii. Punem bulionul, pasta de ardei si cam 1/2 pahar de ulei si bagam cratita la cuptor .
Eu am mutat mancarea dintr-o oala in alta pentru ca cea in care am inceput sa gatesc avea manere de plastic .
Lasam ghiveciul la cuptor la foc mic aprox 15-20 de minute.
Servim cu muraturi . Este delicios!