Ghiveci Cu Carne De Vita
Sursa Ghiveci cu carne de vita
articol scris de nilgun blog bucatariaturceasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ieri am fost la mama în vizită!
Aşa cum fac toate mamele şi mama mea simte nevoia să mă alinte cu cele mai bune mancăruri ! Ieri de exemplu a facut o minunăţie de ghiveci la cuptor cu carne de vită şi o super lipie.
Pentru că erau aşa de bune yamiiiiiiii!!!!!!!!!!!! vreau să aveţi şi voi acestă super reţetă pentru atunci când aveţi chef de ceva bun şi rustic.
INGREDIENTE:
3 bucăţi de carne de vită cu os
2 roşii mari şi cărnoase
o ceapă
un ardei capia
4 cartofi medii
o legătură de pătrunjel pentru ornat
sare, piper
MOD DE PREPARARE:
Se curăţă şi se spală bine carne, se condimentează şi împreună cu 1 linguri de ulei de măsline se pune la cuptor, într-o oală romană cu capac, circa 20 de minute.
Toate legumele sunt spălate şi curăţate. Se taie în cuburi mari roşiile, ceapa şi ardeiul, iar cartofii se taie în jumătăţi, în acest mod ghiveciul va arata foarte rustic.
Când carnea este la jumătatea timpului de coacere se adaugă şi legumele şi se dă la cuptor la foc molcom astfel încât totul să se pătrundă bine şi gusturile să se îmbine cât mai bine.
Înainte de a servii se ornează cu patrunjel proaspăt. Este super bună!!!
Se poate face şi cu carne de miel.
Ideal este o servim împreună cu o lipie făcută în casă, din cocă de pâine.
Ellerine saglik annecim!