Ghiveci Cat Se Poate De Simplu, Cu Masline
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Si fara rosii, ca inca nu m-am hotarat daca sa le dau liber, dar daca rezist la fructe cred ca in curand o sa raman numai la aproape fara sare si aproape fara proteina animala, deci diversificam, ca la bebelusi.
Am folosit: fasole verde, praz, morcov, varza, cartof, dovlecel, masline si supa (ramasa de la supa de conopida, am mai pastrat putina si pentru servire ca asa mi-a traznit, in rest am lichidat-o).
Am taiat totul in bucati, fara vreo logica anume, am amestecat bine si am acoperit cu supa si ulei de masline in plus.
Chiar daca nu se vede ca lumea, tarziu in noapte, orezul ala pasat in supa de conopida a legat foarte frumos si lucios sosul, culmea, ca vazui ieri la Jamie ca dadea asta cu orez fiert pasat in sosuri ca un secret, tocmai ca leaga si face sosul lucios (daca e cald, fireste, rece face pojghita).
Sare nu am pus deloc, kalamata (fara cratima) alea trebuia sa isi lase din sare ca erau cam potroaca, ceea ce au si facut. Numai putin patrunjel la final. Si, cum spuneam, am pastrat si nitica supa sa inconjor insula (nu mare a Brailei) de legume. Si bine am facut, ca mi-a placut.
E greu cu portiile astea de papusi, ca mai dau si altii in ele si trebuie zilnic bibilit cate ceva, cu sarmalele e mai simplu, faci odata 90 si mananci pana la sfantul asteapta, dar pana la urma e haios si asa, vazusem odata la TV un bucatar in Budapesta care dadea reteta de ardei umpluti (la restaurant la el) si a facut fix o portie, adica doi ardei, ma gandeam, uite si la asta, e, am ajuns si eu ca ala
rororo