contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ghidul Tanarului Vanator

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Buna ziua dragi amatori ai armelor. Astazi vom invata impreuna sa preparam niste patroane. Menirea lor este de a dobori din unul, maximum două gloante foamea cetateanului şi de a-l trimite, dupa asta, in somn letargic. Sa purcedem.
Oricine a fost vreodata la vanatoare stie ca pentru a confectiona un patron, este nevoie de manson, praf de pusca si glontele propriu zis. Povestelnicul la vanatoare n-a prea fost, asa ca prepararea patroanelor este un lucru nou – prin urmare loc pentru perfectiune exista oricand.
ardei impluti

Ingredientele gramada, mai jos:
12 ardei grasi de marime medie
700 g de carne tocata (de obicei vita si porc, in proportii egale)
2/3 de pahar de orez (cam 150g)
2 cepe medii
1 ou
1/2 legatura de marar
1 lingurita cu varf de piper negru macinat
1 lingura rasa de sare
1 lingurita de paprica
3 frunze de dafin
1 lingura ulei de masline
1 morcov mediu
cateva frunze de busuioc proaspat

La inceput ar fi bine sa ne ingrijim de orez: el trebuie pus la umflat in apa abia calduta, cam pentru 20 de minute.
ardei impluti

Iar eu am sa va spun cum facem cu mansoanele: taiem atent capacele la ardei, interiorul il curatim atent de vinisoare si de seminte. Dupa asta ardeii, fara capace, ii oparim in apa clocotita (focul trebuie sa fie deja stins), un minut sau doua – pana devin moi. Acest procedeu are menirea de a le da plasticitate patroanelor – astfele ele vor fi asezate compact in cusca si vor incapea mai multe, respectiv mai multe guri flamande vor astupa. Capacele nu trebuie aruncate, ele vor servi in calitate de dop, ca sa nu iasa praful de pusca din mansoane, in caz contrar veti servi gloante oarbe.
ardei impluti

Mai departe vine si timpul umpluturii, adica a materialului explozibil. Ceapa trebuie tocata marunt, la fel si morcovul. Toate se pun intr-un vas larg, impreuna cu carnea, orezul si toate condimentele.
ardei impluti

Deasupra se pune mararul, tocat si el, plus cateva frunze de busuioc proaspat, tocate marunt.
ardei impluti

Va ziceam ca exista multe variatii la tema. De exemplu, Povestelnicul n-a avut la moment tigaie ca sa soteze ceapa, morcovul si chiar carnea – procedeu de altfel recomandat, insa de data asta a omis aceasta etapa. N-a iesit rau sa stiti, si va promit ca la urmatoarea incarcatura de gloante, o facem si pe asta. In schimb am recurs la un alt siretlic, o sa-l vedeti putin mai tarziu. Iar acum se recomanda sa va mai spalati odata mainile.
Pentru a putea face chestia asta:
ardei impluti

Cartusele le avem, avem si materialul pirotehnic.
ardei impluti

Mai avem nevoie de mediul corespunzator. Siretlicul despre care va spuneam consta in amestecarea unui litru de apa fiarta ferbinte, cu un litru de suc de tomate, sare si piper negru.
ardei impluti

Patroanele se astupa cu dop, se aseaza in cusca, deasupra se toarna cu mare atentie acest minunat coctail Molotov, dupa care se aprinde focul. Flacara trebuie sa fie medie. Cand incepe a clocodi, faceti focul aproape de incet.
ardei impluti

Nu va ramane decat sa asteptati. Cam o ora. Rastimp in care nici o explozie nu se va produce.
Garantat. Explozia se va produce ulterior.
ardei impluti

Va fi o explozie a glandelor salivare. Iar ca aceasta sa aiba un efect, nu uitati de smantana;) Sa cresteti mari si pofta sa va fie pe masura! Pana la noi intalniri.
ardei impluti