Gherute De Pisica
articol scris de meosiris.blogspot.co blog meosiris.blogspot.com
Aceste fursecuri au fost pregatite special pentru masa de Craciun si pot sa va asigur ca sunt foarte, foarte fragede si absolut divine! Trebuie neaparat sa le incercati! Vi le recomand din toata inima!
Ingrediente:
150g ciocolata neagra
100g ciocolata alba
100g zahar pudra
250g unt moale
1 plic zahar vanilat
300g faina
sare
2 albusuri
Se topesc pe baie de aburi 50g ciocolata neagra si apoi se lasa sa se raceasca un pic.
Se mixeaza bine untul cu zaharul vanilat, apoi se inglobeaza faina, zaharul pudra, sarea si albusurile batute spuma.
La sfarsit se adauga si ciocolata topita.
Omogenizam aluatul.
Aluatul se spriteaza pe tava tapetata cu hartie de copt, apoi se baga in cuptorul preincalzit la 200C si se coc 10 minute. Cand le scoatem din cuptor, daca apasam un pic cu degetul pe un fursec, vom observa ca sunt moi, dar dupa ce se racesc, devin mai tari.
Separat topim 100g ciocolata alba si 100g ciocolata neagra. Prin aceasta ciocolata dam fursecurile dupa ce sunt racite bine. Le lasam deoparte sa se intareasca ciocolata pe ele, apoi sunt numai bune de servit.
Reteta este dintr-o revista scanata, gasita pe forumul culinar.ro. Nu mai stiu exact cine a pus-o dar cred ca Laura Sava...sper sa nu gresesc!
Am modificat un pic cantitatile de ciocolata.