General Tso S Chicken
Sursa General Tso s Chicken
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De asemenea s-a mai spus ca a existat un bucatar chinez pe nume Peng, care o data ajuns in America si-a deschis un restaurant si a denumit acest fel dupa numele maestrului sau bucatar, pe nume Cao. Dezbaterile continua si astazi, insa eu ma rezum sa va fac cunoscuta reteta. Daca pana acum v-a frapat combinatia de gusturi ca in reteta Pui dulce acrisor cu ananas acum totul este dus la extrem printr-un gust naucitor de dulce-acrisor-iute! Va veti indragosti iremediabil de aceasta reteta odata ce o veti incerca.
Avem nevoie de:
3 pulpe de pui dezosate si fara piele
3 fire de ceapa verde
4 catei de usturoi
5 teci de ardei iute uscat (reteta spune 8! dar nu va sfatuiesc:) )
5 linguri de ulei pentru prajit
pentru marinada de pui:
1/3 lingurita sare
2 lingurite sos de soia
2 lingurite vin de orez (alcool pentru gatit)
2 lingurite amidon
2 lingurite de apa
pentru sos:
3 lingurite de zahar
1 lingurita otet de vin
5 linguri de suc de rosii
1 lingurita amidon
1 lingurita apa
pulpele de pui le taiem in cubulete, le punem intr-un castron, iar peste ele ingredientele toate pentru marinada
amestecam totul bine si dam la frigider pentru 20 de minute.
ingredientele pentru sos le amestecam pe toate intr-un castron si le lasam deoparte
ceapa verde o taiem in bucatele lungi de 5 cm, separam partea alba de partea verde, partea alba o vom folosi la inceput
partea verde o vom folosi la sfarsitul prepararii
tecile de ardei iute uscat le rupem in 2 bucati, daca vrem mancarea mai iute, folosim si semintele de ardei, daca nu dorim atat de picant, aruncam semintele
usturoiul il tocam
dupa 20 de minute incepem prepararea si anume:
intr-o tigaie prajim bucatile de pui in ulei incins
dupa ce au capatat o culoare aurie, le scoatem si le lasam deoparte.
in wok incingem o lingurita de ulei si adaugam usturoiul, ardeii iuti si partea alba de la ceapa
calim totul cateva secunde...(arome izbitoare se imprastie in bucatarie! e de nedescris!)
apoi adaugam si bucatile de pui prajite
mai lasam pe foc aproximativ un minut pana se imbina aromele cu puiul, apoi adaugam sosul de tomate format mai devreme
dupa cateva secunde sosul se ingroasa, luam wok-ul de pe foc caci este deja gata!
adaugam si partea verde de la ceapa
si ne bucuram apoi papilele gustative...
este de-a dreptul superba combinatia!
dulce, acrisor, iute!
neaprat servit alaturi de un bol de orez aburind!