General Tso S Chicken (puiul Generalului Tso)
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Andreea a organizat pe blogul ei , Andreea Chinesefood un concurs,cu ocazia implinirii a doi ani de existenta a interesantului si frumosului ei blog. A stabilit 16 retete ,publicate pe blog,din care puteam sa alegem cea pe care o dorim.Cum de mult vazusem reteta asta,General tso's chicken si ma tentase s-o incerc, am ales s-o fac in cele din urma acum.O reteta extrem de gustoasa ,care ne-a placut si a primit voturile unanime ale familiei.
Povestea,sau mai degraba legenda retetei o puteti citi pe blogul Andreei aici .
INGREDIENTE :
-3 pulpe de pui dezosate si fara piele (eu am folosit 6 pulpe superioare mici)
-3 fire de ceapa verde
-4 catei de usturoi
-5 teci de ardei iute
-5 linguri de ulei pentru prajit
ptr.marinada :
-1/3 lingurita sare
-2 lingurite sos de soia
-2 lingurite vin de orez (eu am folosit sake pentru gatit)
-2 lingurite amidon
-2 lingurite apa
ptr.sos:
-3 lingurite de zahar (brun am folosit eu)
-1 lingurita otet din vin
-5 linguri suc de rosii
-1 lingurita amidon
-1 lingurita apa
MOD DE PREPARARE :
-carnea de pui se taie cubulete
-se amesteca ingredientele pentru marinada si se pune carnea in ea ,avand grija sa fie bine cuprinse toate bucatelele de carne si se da la rece timp de 20 de minute
-intretimp se amesteca toate ingredientele sosului si se lasa deoparte
-ceapa verde se taie in fasii de 5 cm lungime,separand partea alba de cea verde.Aceasta din urma se va folosi abia la sfarsit .
-tecile de ardei se rup in 2 sau 3 depimde de cat de lungi sunt.Daca ardeii sunt foarte iuti,puteti da deoparte semintele,sa nu le folositi.Ardeii mei n-au fost foarte iuti,asa ca am folosit tot.
-se toaca usturoiul
-dupa ce s-a incheiat timpul de marinare,prajim puiul in ulei incins pana ce se auresc frumos ,dupa care scoatem si dam carnea deoparte.
-adaugam ulei in wok si prajim la foc iute usturoiul,ardeii iuti si ceapa,timp de cateva secunde apoi adaugam si bucatile de carne prajite,mai lasam sa se imprieteneasca aproximativ un minut,dupa care adaugam sosul ,amestecam,cand se ingroasa sosul e gata.Presaram cozile de ceapa verde si mancam cu pofta alaturi de un bol de orez fiert.
-Pofta buna!