Gem De Rosii
Sursa Gem de rosii
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Fin
si parfumat, cu o culoare intensa, minunat pentru prepararea aluaturi-lor dulci
gen fursecuri ; biscuiti ; sau servit ca atare, pe o felie de paine proaspata,
alaturi de o cana cu ceaiJ.
Am folosit rosii bio, din
gradina mea J mari , carnoase, dulci si deosebit de
gustoase !
Timp de pregatire:100’
Ingrediente:
1,200
kg rosii
700g
mere acrisoare
3
lamai (doar sucul)
250ml
apa
900g
zahar
1 baton scortisoara
Mod de preparare:
Am
spalat rosiile, le-am curatat de coaja , le-am taiat in 6 si le-am indepartat
samburii. Am procedat la fel cu merele, dar am pastrat coaja si casuta cu
samburii merelor,(coaja si samburii sant foarte bogate in pectina) le-am pus intr-un saculet mic de panza, pe
care l-am legat bine. Peste bucatile de mere am stors zeama unei lamai . Am pus
rosiile si merele in robotul de bucatarie si le-am maruntit.
Intr-o cratita cu fund
gros, am pus zaharul, apa si sucul celorlalte doua lamai si am fiert siropul
cateva minute, mai exact pana s-a dizolvat zaharul. Am adaugat amestecul de rosii, am pus saculetul (cu
coaja si samburii de mere) si un baton de scortisoara. Intre timp am spalat si
sterilizat cateva borcanele. Am fiert gemul la foc mic, 60’, (am facut testul
cu putin gem pe farfurie si dupa o ora s-a intarit). Am scos saculetul si
batonul de scortisoara si am umplut borcanele cu gem. Le-am pus capace si le-am
asezat in paturi pana a doaua zi. Apoi, le-am
cosmetizat, etichetat, le-am tras in poza pentru voi J si pe raft in camara cu eleJ.
Pofta
buna!