Gem De Prune
Sursa Gem de prune
articol scris de AliceKitchenette blog Alice Kitchenette
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Parfumat, aromat…..si mai ales facut in casa! Este tare bun si nu ar trebui sa lipseasca de pe rafturile camari pe timp de iarna.
Ingrediente:
5 kg prune
2 kg zahar
1 baton scortisoara
sucul de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Prunele se spala, se desfac in doua si se scot samburii, apoi se pun intr-un vas emailat sau tuci. Se adauga zaharul, se amesteca si se lasa cateva ore sa lase sirop.
Se pune la fiert, la început la foc mare, apoi la foc mic, amestecand pana cand gemul este aproape legat si capata o culoare roscat-maronie.
Se face proba: punem pe o farfurie cca 1 lingurita de compozitie, se lasa sa se racesca. Daca are o componenta densa, gemul este gata.
Gemul se pune fierbinte in borcane sterilizate, se pun capacele, si se acopera cu o patura. Se lasa sa se racesca lent pana a doua zi.