Gem De Prune
Sursa Gem de prune
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Si am facut pancakes... Inca de cand mi-am propus sa le fac m-am tot gandit cu ce sa le asortez... Si mi-a venit ideea de a raspunde provocarii lui Gaby, sa fac ceva cu prune. Pentru azi, un gem rapid, destinat consumului imediat (de pancakes :D).
Dupa cum stiti provocarea lunii august Dulce Romanie e gazduita de Gaby, care ne-a propus ca ingrediente pruna si puiul.
Ok, iata si gemul meu de prune...
De la bun inceput va spun ca am pregatit o cantitate mica, special pentru pancakes. Prunele nu le-am cantarit, am facut totul din ochi; zaharul reprezinta 1/3 din cantitatea de prune.
Prunele mele au fost decojite.
Le-am presarat cu zahar, le-am lasat un pic sa-si lase ceva zeama dupa care le-am pus la fiert (nu direct pe ochiul aragazului, am folosit o tablita), nu foarte mult, cat sa se inmoaie. Apoi a venit momentul blenderului de mana (am procedat ca la gemul de caise). Am continuat fierberea pana cand gemul a prins consistenta (nu a durat mult, avand in vedere mai ales cantitatea mica).
Nu e chiar economic ceea ce am facut eu, daca tot folosesc aragazul macar sa fie pentru o cantitate mai mare, de pus in borcane, nu? Eh, dar o pofta din cand in cand... mai merge :)
A, poate va intrebati cum de am decojit prunele :) Prunele mi le-a decojit soacra :P
Desigur, va veni si randul gemului pentru iarna, dar astept sa se mai coaca prunele; ei, pe acelea nu le voi mai decoji :))
Dupa cum spuneam, am servit gemul cu pancakes.
S-au asortat bine.