contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gem De Prune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Si am facut pancakes... Inca de cand mi-am propus sa le fac m-am tot gandit cu ce sa le asortez... Si mi-a venit ideea de a raspunde provocarii lui Gaby, sa fac ceva cu prune. Pentru azi, un gem rapid, destinat consumului imediat (de pancakes :D).
Dupa cum stiti provocarea lunii august Dulce Romanie e gazduita de Gaby, care ne-a propus ca ingrediente pruna si puiul.
Ok, iata si gemul meu de prune...

De la bun inceput va spun ca am pregatit o cantitate mica, special pentru pancakes. Prunele nu le-am cantarit, am facut totul din ochi; zaharul reprezinta 1/3 din cantitatea de prune.
Prunele mele au fost decojite.
Le-am presarat cu zahar, le-am lasat un pic sa-si lase ceva zeama dupa care le-am pus la fiert (nu direct pe ochiul aragazului, am folosit o tablita), nu foarte mult, cat sa se inmoaie. Apoi a venit momentul blenderului de mana (am procedat ca la gemul de caise). Am continuat fierberea pana cand gemul a prins consistenta (nu a durat mult, avand in vedere mai ales cantitatea mica).

Nu e chiar economic ceea ce am facut eu, daca tot folosesc aragazul macar sa fie pentru o cantitate mai mare, de pus in borcane, nu? Eh, dar o pofta din cand in cand... mai merge :)
A, poate va intrebati cum de am decojit prunele :) Prunele mi le-a decojit soacra :P
Desigur, va veni si randul gemului pentru iarna, dar astept sa se mai coaca prunele; ei, pe acelea nu le voi mai decoji :))
Dupa cum spuneam, am servit gemul cu pancakes.

S-au asortat bine.