Gem De Prune Cu Nuca
Sursa Gem de prune cu nuca
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
3 kg prune carnoase
500 g zahar
1 lamaie
200 g nuca sfaramata
2 cuisoare
1 baton de scortisoara sau 1 lingurita pulbere
Mod de preparare:
Prunele se spala bine si li se scot samburii. Se aseaza intr-o oala, un rand de prune unul de zahar si se tine la frigider pana a doua zi cand se pun pe foc mic impreuna cu mirodeniile. Eu le-am dat prin masina de tocat pentru ca imi place mai mult sa iasa ca magiunul. Nucile se pun cateva minute la cuptor dupa care se piseaza in bucati mai mici dar nu foarte marunt. Lasam sa scada bine si amestecam la un interval de timp. Eu pun mai putin zahar caci imi place mai acrisor. Spre final adaugam si zeama de lamaie care ii da un gust deosebit si este un bun conservant. Cand este suficient de legat (puneti putin pe o farfurie) punem gemul in borcanele bine spalate si sterilizate care au fost puse un pic la cuptor pentru a le incalzi. Dup ace le-am umplut eu le dau un pic la cuptor pentru a face o crusta deasupra dupa care le infiletez capacele. Se pun in patura pana a doua zi iar cine doreste le mai poate fierbe la bain marie.
3 kg prune carnoase
500 g zahar
1 lamaie
200 g nuca sfaramata
2 cuisoare
1 baton de scortisoara sau 1 lingurita pulbere
Mod de preparare:
Prunele se spala bine si li se scot samburii. Se aseaza intr-o oala, un rand de prune unul de zahar si se tine la frigider pana a doua zi cand se pun pe foc mic impreuna cu mirodeniile. Eu le-am dat prin masina de tocat pentru ca imi place mai mult sa iasa ca magiunul. Nucile se pun cateva minute la cuptor dupa care se piseaza in bucati mai mici dar nu foarte marunt. Lasam sa scada bine si amestecam la un interval de timp. Eu pun mai putin zahar caci imi place mai acrisor. Spre final adaugam si zeama de lamaie care ii da un gust deosebit si este un bun conservant. Cand este suficient de legat (puneti putin pe o farfurie) punem gemul in borcanele bine spalate si sterilizate care au fost puse un pic la cuptor pentru a le incalzi. Dup ace le-am umplut eu le dau un pic la cuptor pentru a face o crusta deasupra dupa care le infiletez capacele. Se pun in patura pana a doua zi iar cine doreste le mai poate fierbe la bain marie.