contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gem De Prune Cu Aroma De Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Chiar daca e cald, chiar daca anul asta multe din fructe s-au pierdut din cauza grindinii, vreo citeva borcanele de gem de prune, tot am reusit sa fac. 
Ingrediente:
  • 4 kg prune fara simbure
  • 1 kg zahar
  • 150 ml lichior de migdale
Am spalat si am lasat la scurs bine prunele, apoi am eliminat simburii si o parte din pielita, cam greu procedeul in cauza pentru ca prunele sint din alea care stau lipite de simbure, nu se desfac frumos... Am pus prunele la fiert pina au pierdut o parte din lichid. Iar ca sa nu mor totusi de cald, le-am lasat pentru a doua zi intr-un loc racoros. Le-am pus din nou la fiert la foc cit mai mic posibil, am adaugat zaharul si le-am lasat pe foc pina am obtinut consistenta dorita, desi... cred ca trebuia sa le mai las un pic, dar mi-era frica sa nu se lipeasca, desi invirteam destul de des cu linguroiul de lemn (deci atentie, cu lingura de lemn invirtim nu cu linguri de metal). Am inchis aragazul, am dat la o parte gemul, am rasturnat deasupra lichiorul de migdale..., mama, ce a mai inceput sa bolboroseasca, de vina era alcoolul... Am pus in borcane, asa fierbinte cum era, am intors borcanele cu capacul in jos, le-am acoperit frumusel cu o paturica sa nu le fie frig si le-am lasat asa pina astazi la prinz, cind au sfirsit... in camara, pentru iarna...
Aceasta poza a fost facuta ieri, cind gemul era cald, iar prima poza e facuta astazi, cind am savurat "la rece" produsul final...