contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gem De Nectarine Si Stafide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am gasit ideea acestei retete pe blogul Bucatareli la borcan,pe care il urmaresc cu mare interes.Mi-a placut reteta, asa ca am pus-o in practica si cred ca merita a fi cunoscuta. Iese un gem cu o aroma extraordinara de culoarea chihlimbarului de Buzau.
INGREDIENTE :
-un kg de nectarine curatate de samburi si taiate cubulete
-un kilogram de zahar
-un baton de vanilie
-un baton mic de scortisoara
-50 g stafide
-100 ml rom
-sucul de la jumatate de lamaie

MOD DE PREPARARE:
1.Se spala si se curata nectarinele de samburi, apoi se taie cubulete si se amesteca cu zaharul, lasand 2 ore sa se extraga sucul din piersici.Stafidele se inmoaie in rom.
2.Se pun la fiert intr-o cratita cu fundul gros,la foc mic, nectarinele, zaharul, batonul de vanilie si stafidele cu rom cu tot.Se amesteca frecvent,pentru a nu se lipi gemul de fund.Spre sfarsitul fierberii se adauga scortisoara si sucul de lamaie.Gemul e gata cand de pe lingura cad 3 picaturi , sau daca punem putin gem pe o farfurioara rece, acesta se intareste si nu curge.

3.Se lasa gemul sa se raceasca ,apoi se pune in borcane fierbinti (incalzite in cuptor) ,inchideti cu capacele si daca nu aveti o camara rece, sterilizati-le la bain marie.
Spor la conservat !