Gem De Mere
Sursa Gem de mere
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu-i mare filozofie sa faci un gem de fructe, dar ma gandesc ca printre voi sunt si persoane care
sunt la inceput intr-ale bucatarelii si pana vine mama sa explice, gasiti totul pe net. Va spun asta pentru ca si eu am fost incepatoare intr-ale bucatariei. Ma "impedicam" mai mereu de tot soiul de probleme, iar pe vreme aceea mama n-avea telefon si trebuia sa ma descurc cumva...asa ca apelam la internet. Ingrediente:
- 2.900 g mere curatate de coaja si samburi
- 1.300 g zahar tos
- zeama de la o lamaie
Cum procedam:
1. Merele curatate de coaja si samburi le dam prin robot.2. Le punem impreuna cu zeama de lamaie la foc mic 10-15 minute.
3. Adaugam zaharul, amestecam si lasam pe foc pana cand compozitia scade, merele se zdrobesc, iar gemul este inchegat.
4. Punem gemul fierbinte in borcane sterilizate, punem capacul, le rasturnam cu fundul in sus si le acoperim cu un prosop. Dupa ce se racesc le puteti depozita.
Nota!
Ca sa se inteleaga mai bine, cantitatea de mere nu include coaja si semintele.
Nota!
Ca sa se inteleaga mai bine, cantitatea de mere nu include coaja si semintele.