Gem De Gutui
Sursa Gem de Gutui
articol scris de dannasb blog danasb.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
-3 kg gutui
-1,5 kg zahar.
-1 l apa
-2 lamai.
-3 plicuri zahar vanilat.
Mod de preparare:
Gutuile se spala,se curata de coaja si seminte...Se maruntesc la robot sau se dau pe razatoare...,dupa care se stropesc cu zeama celor 2 lamai.
Apa,zaharul si zaharul vanilat se pun pe foc...se lasa sa fiarba putin,pana se leaga ca un sirop..
Se adauga gutuile maruntite in acel sirop,lasandu-se sa fiarba cam 60 minute,amestecand din cand in cand..Timpul scris de mine,e relativ...mai precis ,este gata cand fructele sunt fierte,iar daca luam cu o lingura din compozitie si punem pe o farfurie, aceasta nu trebuie sa curga..
Se pregatesc borcanele...se spala,se pun in cuptor intr-o tava...pentru a le steriliza..
Punem gemul in fiecare borcan,capsam bine borcanele , le punem cu capacul in jos..acoperindu-le,pana la racirea completa.
Si cu acest gem..am incheiat seria conservelor pe anul acesta...:)