contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gem De Fructe : Prune, Mere, Struguri, Pere Si Mirodenii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






















1 kg struguri hamburg
1 kg prune brumarii
1 kg mere acre
doua pere
10 linguri de zahar
1 steluta de anason
4 cuisoare
1 vf cutit cardamon
1 lgt pra de mirodenii
1 lingura coniac
zeama de lamaie

Strugurii se dau prin sita si se indeparteaza coaja si semintele. Celelalte fructe se curata si se taie dupa preferinta.Asezam un rand de fructe si unul de zahar si deasupra zeama de lamaie. A doua zi punem pe foc impreuna cu mirodeniile si lasam pana se leaga. Punem o lingurita de gem la congelator sa vedem consistenta si sa gustam. C and este gata punem coniacul cu stingem focul. Punem gemul fierbinte in borcane si le intoarcem cu gura in jos.