Gem De Fructe : Prune, Mere, Struguri, Pere Si Mirodenii
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1 kg prune brumarii
1 kg mere acre
doua pere
10 linguri de zahar
1 steluta de anason
4 cuisoare
1 vf cutit cardamon
1 lgt pra de mirodenii
1 lingura coniac
zeama de lamaie
Strugurii se dau prin sita si se indeparteaza coaja si semintele. Celelalte fructe se curata si se taie dupa preferinta.Asezam un rand de fructe si unul de zahar si deasupra zeama de lamaie. A doua zi punem pe foc impreuna cu mirodeniile si lasam pana se leaga. Punem o lingurita de gem la congelator sa vedem consistenta si sa gustam. C and este gata punem coniacul cu stingem focul. Punem gemul fierbinte in borcane si le intoarcem cu gura in jos.