contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gem De Corcoduse

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga












Gem de corcoduse
Acest tip de gem imi aduce adesea aminte de copilarie, de prajiturile, placintele, dulceturile si bucatele pregatite de bunicile noastre. Este un gem bogat in vitamina C si mie imi place nespus de mult datorita faptului ca este foarte acrisor. De ce sa nu folosim aceste minunate corcoduse si sa le lasam fara a fi culese.
Ingrediente:
1 si ½ kg corcoduse rosii coapte dar nu foarte moi
1 kg zahar
Zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare :
Mai intai inalturam corcodusele stricate, lovite sau patate. Le spalam bine in mai multe ape dupa care le punem intr-o cratita destul de mare care a fost spalata si oparita cu apa fiarta. Eu am una speciala folosita numai la dulceturi si gem. Se aseaza un strat de corcoduse, unul de zahar sa le acopere bine si tot asa pana terminam ingredientele iar ultimul strat sa fie de zahar. Se lasa acoperita peste noapte cu un tifon sau capac pentru a-si lasa zeama. A doua zi ne ocupam de de borcane daca n-am facut-o deja. Trebuiesc spalate si clatite bine apoi oparite cu apa clocotita. Eu am folosit aceste borcane pentru ca se consuma repede, in cateva luni. Punem vasul pe flacara mica, eu am folosit o plita pentru copt ardeii si am pus cratita peste ea si apoi pe flacara. Se amesteca mereu si cand a scazut la ½ din catitate se da pasta prin sita si se indeparteaza samburii. Se pune din nou pe foc pentru 20-35 minute in functie de cat de gros vreti sa fie. Spre sfarsit se adauga si sucul de lamaie care are rolul de a conserva foarte bine.Eu l-am lasat vreo 35 de minute pentru ca imi place sa fie ca o marmelada. Se aseaza niste cutite cu lama sub fundul borcanelor si se pune gemul putin racorit nu foarte fierbinte. Borcanele nu se umplu de tot ci se lasa un spatiu de aproximativ 2-3 degete.Se strange foarte puternic capacul si se pun in paturi pana a doua zi cand se aseaza in camara. Cine doreste le poate steriliza pentru a tine tot anul. Se pun ziare sau carpe pe fundul unei oale inalte si se umplu cu apa calduta pana aproape de gatul borcanelor fara sa depaseasca capacul sau celofanul daca ati folosit, se aseaza borcanele si ziare printre ele sa nu se atinga unele de altele si se da focul mai mic. Timpulde sterilizare (30 minute dar eu le las mai mult) se socoteste din momentul in care apar basicute la nivelul borcanelor. Daca scade apa se mai adauga dar tot calda. Se lasa in oala pana se mai racoreste si apoi se pun in paturi pana a doua zi. Este excelent pentru micul dejun, prajituri, gogosi si chiar la torturi.

Articol recomandat de wwwsimona-susu.blogspot.com