Gem De Corcoduse Rosii
Sursa Gem de corcoduse rosii
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sint atat de fericita ca am dat de ea, pentru ca avem doi corcodusi plini-varf :P ...in gradina...cu care nu prea stiam ce sa fac...
Iuliana, mii de multumiri pentru ca ne-ai impartasit aceasta minunatie culinara!!! :)
Sa va arat, mai intai, ce rod bogat au avut corcodusii nostri :)
...ai acum reteta ;)
Avem nevoie de:
- 1 1/2kg corcoduse
- 1 kg zahar
Se pregatesc corcodusele; se spala, se arunca fructele lovite sau stricate:
Se pun apoi intr-un vas: un strat de corcoduse, unul de zahar si tot asa, ultimul fiind de zahar...
Se lasa citeva ore sau peste noapte, cum le-am lasat eu, dupa care se pune vasul pe foc la flacara mica:
Dupa ce a scazut la jumatate, se rastoarna totul intr-o sita si se paseaza corcodusele, aruncandu-se simburii:
...dupa care se mai fierbe continutul circa 15 minute, zice Iuliana...eu l-am lasat un pic peste 30 de minute, cand a aratat asa:
Rezulta o pasta aromata si gustoasa care se pune la borcan:
Se poate folosi la diverse preparate culinare:
-clatite
-prajituri
- muffins ...cu corcoduse :P
Reteta preluata de la Iuliana
Reteta recomanda de SavaLaura.blogspot.com