Gem De Corcoduse Galbene, Cu Aroma De Cuisoare
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Natural, fara conservanti, cu un gust dulce acrisor si o aroma fina de cuisoare…e ceva… altceva…e minunat !
Va recomand sa incercati acest gem, veti fi placut surprinsi de rezultat .
6kg corcoduse
4kg zahar
500ml apa
18 bucati/cuisoare
Spalam corcodusele si le indepartam coditele, apoi le punem in oala/cratita mai mare si adaugam zaharul, cuisoarele si apa.
Punem la fiert, amestecand din cand in cand.
Cam dupa 1h, vom observa cum si-au schimbat culoarea si sau inmuiat de la fiert. Acum e momentul in care le vom trece prin sita, pentru a indeparta semintele si tot acum, scoatem si cuisoarele.
Asezam sita de-asupra altei cratite si cu polonicul cu gauri, scoatem corcodusele, le punem in sita si cu o lingura de lemn incepem sa frecam/amestecam pana ce pulpa se scurge in cratita, iar in sita raman doar semintele aprope curate( pe care le aruncam la cos, impreuna cu bucatelele de cuisoare).
Punem gemu-l dinnou la fiert si avem grija sa indepartam spuma ce se formeaza.
Lasam inca vre-o 2h, la foc mic dar, pentru a sti sigur ca este gata, facem testul picaturii pe o farfurie.
Intre timp pregatim borcanele cu capac (le spalam si uscam). Cand gemul este suficient de legat, umplem borcanele,
e infiletam capacele si le punem in paturi pana a doua zi, cand luam borcanel cu borcanel, il stergem, il etichetam si apoi le depozitam in camara.
in aceasta cantitate mi-au iesit 16 borcane de 375g.
Ps: Pentru a obtine gustul dulce acrisor, trebue neaparat sa folositi corcoduse doar pe jumatate coapte, in cazul corcoduselor pe deplin coapte, aroma v-a fi cu totul alta…
Pofta buna!