contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gem De Corcoduse Galbene, Cu Aroma De Cuisoare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Natural, fara conservanti, cu un gust dulce acrisor si o aroma fina de cuisoare…e ceva… altceva…e minunat ! 
Va recomand sa incercati acest gem, veti fi placut surprinsi de rezultat .
6kg corcoduse
4kg zahar
500ml apa
18 bucati/cuisoare
Spalam corcodusele si le indepartam coditele, apoi le punem in oala/cratita mai mare si adaugam zaharul, cuisoarele si apa. 
Punem la fiert, amestecand din cand in cand. 
Cam dupa 1h, vom observa cum si-au schimbat culoarea si sau inmuiat de la fiert. Acum e momentul in care le vom trece prin sita, pentru a indeparta semintele si tot acum, scoatem si cuisoarele.
Asezam sita de-asupra altei cratite si cu polonicul cu gauri, scoatem corcodusele, le punem in sita si cu o lingura de lemn incepem sa frecam/amestecam pana ce pulpa se scurge in cratita, iar in sita raman doar semintele aprope curate( pe care le aruncam la cos, impreuna cu bucatelele de cuisoare). 
Punem gemu-l dinnou la fiert si avem grija sa indepartam spuma ce se formeaza. 
Lasam inca vre-o 2h, la foc mic dar, pentru a sti sigur ca este gata, facem testul picaturii pe o farfurie.
Intre timp pregatim borcanele cu capac (le spalam si uscam). Cand gemul este suficient de legat, umplem borcanele,
e infiletam capacele si le punem in paturi pana a doua zi, cand luam borcanel cu borcanel, il stergem, il etichetam si apoi le depozitam in camara.
in aceasta cantitate mi-au iesit 16 borcane de 375g.
Ps: Pentru a obtine gustul dulce acrisor, trebue neaparat sa folositi corcoduse doar pe jumatate coapte, in cazul corcoduselor pe deplin coapte, aroma v-a fi cu totul alta…
Pofta buna!