Gem De Corcoduse, Cu Mere Si Morcovi
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
...ultima reteta pe anul asta cu corcoduse :P ...promit! :)))
...de altfel si cea mai gustoasa dintre toate!!!
Gemul asta are un gust nemaipomenit si merita un loc de cinste printre celelalte borcanele din camara ;)
Mod preparare:
Se spala corcodusele, se scurg, se scot samburii si se taie jumatati sau se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie, cum am facut eu :P
Se adauga zaharul:
...si i se acorda juniorului atentia adecvata... :P (pupa mami manutele lui!!!)
Se curata morcovii si se rad fin (eu tot la robot i-am "prelucrat" :D)
Se aleg merele...de prin gradini (...prin piete :D)
Noi avem doi meri bogati de San-Petru, din care am mancat cu pofta zile intregi si din care am cules cateva si pentru gemul asta minune :))
Se spala, deci, merele si se indeparteaza samburii iar pulpa se taie marunt...
...the same thing! :)))
Se amesteca apoi cu morcovii, sucul de lamaie si se da totul in fiert pentru cca. 35-45 de minute, dupa care se pune in borcane curate, ce se inchid ermetic:
"Dovada" :)))
E un deliciu, credeti-ma pe cuvant!!!!!!!!!!!!!!
Am fost foarte impresionati, cu totii...cel mai tare, evident -Bogdi, care s-a servit, elegant...cu degetele!!! :D